Steenbewerking David BV
Sint-Janstraat 63
B-8700 TIELT
Tel  (051) 40 03 05
info@steenbewerkingdavid.be               

Brievenbussen

 

eigen_opmeting.png

Eigen opmetingsdienst

Omdat kwaliteit en precisie onze grootste zorg is, doen wij voor u de opmeting. De afwerking van een natuursteen moet haarfijn gebeuren en een perfecte opmeting is hier voor doorslaggevend.

Steenbewerking David werkt uitsluitend met  Belgische Blauwe Hardsteen uit de Henegouwse steengroeven. De ruwe blokken blauwsteen worden bewerkt al naargelang de toepassing en wordt de blauwe steen op verschillende manieren behandeld (gefrijnd, gevlamd, gezoet, gebouchardeerd, …)

Petit Granit of Belgische Blauwe Hardsteen staat bekend als één van de betere bouwmaterialen in Europa en wordt ontgonnen in 3 grote Waalse regio’s : het Henegouws en Brabant plateau van Soignies, de Condroz en de centrale Ardennen. De 3 grootste exploitaties zijn geconcentreerd in de provincie Henegouwen. 

De grijsblauwe tint komt door de aanwezigheid van fijn koolstof en restjes crinoïden. 345 miljoen jaar geleden was Soignies overspoeld door een warme, ondiepe en kalme tropische zee.  Crinoïden zijn skeletjes van afgestorven zeelelies, diertjes die op de zeebodem leven en zich gedurende duizenden jaren opeenstapenelen in harde lagen.

 Naast zijn ouderdom en zijn petrografische kenmerken, is ook de paleontologie van Belgische Blauwe Hardsteen een element om tot een diagnose te komen en zodoende verwarring te vermijden met andere steensoorten uit het buitenland die weliswaar een gelijkaardig uitzicht vertonen maar vaak minder goede (technische) kwaliteiten bezitten.

 

Andere Toepassingen

Keukenblad

Keukenblad

Tabletten

Tablet

Badkamer

Badkamer

Trappen

Trap

Dorpels & Vensterbanken

Vensterbank & Dorpel

Tuintafel

Tuintafel

Deksteen

Deksteen

Brievenbus

Brievenbus

Grafmonument

Grafmonument